Vintage, LBV, Colheita

Vintage Port

Vintage Port
Vintage Port

Sinds 1750 heeft Burmester “Feitoria (Factory House) of  “Novidade” verkocht aan Europa en de Britse Eilanden. Destijds werd de port vervoerd in eikenhouten vaten waar het gedurende ca. twee jaar verbleef voordat het gebotteld werd. Sinds het begin van de 20e eeuw, worden alle Vintages tijdens het tweede voorjaar na de oogst gebotteld in de kelders van Vila Nova de Gaia.

Geproduceerd volgens traditionele methode van het met de voet treden in de klassieke stenen “lagares”, wordt een Burmester Vintage Port alleen aangegeven in jaren van uitstekende en uitzonderlijke kwaliteit.


LBV Port ( Late Bottled Vintage )

LBV Port ( Late Bottled Vintage )
LBV Port ( Late Bottled Vintage )

Op dezelfde manier als de Vintage, wordt de LBV geproduceerd volgens de traditionele methode, hetgeen resulteert in een rustieke en krachtige wijn.

Gerijpt op enorme grote vaten in de kelders van Vila Nova de Gaia, behoudt het zijn dieprode kleur en vers fruit. Het resultaat is een fruitige wijn, welke wordt gebotteld tussen het 4e en 5e voorjaar na de oogst. Na enige tijd vormt zich depot in de fles.


Colheita Port

Colheita Port
Colheita Port

Dit is een wijn van uitzonderlijke kwaliteit en elegantie, een klassieke CASA BURMESTER die gemaakt is van een enkele oogst - een "Vintage Tawny" - gerijpt in kleine 550-liter eiken vaten in onze kelders van Vila Nova de Gaia. Hij wordt gebotteld na minimaal zeven jaar houtrijping en in overeenstemming met de vraag.